sportschool kenny evers

TAEKWONDO

GRATIS EEN WEEK PROBEREN?! VRAAG NU GRATIS EN GEHEEL VRIJBLIJVEND EEN WEEKPAS AAN 

Taekwondo is een Koreaanse verdedigingssport en betekent letterlijk “voet-vuist-technieken”, of, iets anders vertaald, “de weg van de voet en de vuist”. Taekwondo is echter meer dan alleen een verdedigingssport. Je bouwt een sterk lichaam en een goede fysieke conditie op. Je zal zelfbeheersing en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook (zelf-)discipline is een heel belangrijk onderdeel. Door vele trainingen komen je geest en lichaam meer in evenwicht. Door het vele gebruik van je benen, zowel als je armen, krijg je een goede lichamelijke coördinatie.

 

 

Kenny Evers

Kenny Evers

Instructeur

Melanie Evers

Melanie Evers

Instructrice

Stijlfiguren:
Dit zijn vaste oefeningen die je loopt.  Je vecht tegen denkbeeldige tegen standers. Het gaat hier om de uitvoering, balans en de kracht. De technieken moeten strak uitgevoerd worden, met de juiste kracht, ademhaling en richting.

Stap-sparring:
De tegenstander valt aan met een voet- of vuisttechniek, waarna je die blokkeert en een tegenaanval geeft. Het gaat hier om coördinatie en controle over de technieken.

Zelfverdediging:
Jezelf verdedigen tegen één of meer tegenstanders, met en zonder wapens.

Lesrooster:

 

Stootkussen-training:
Dit is een heel goed middel om je kracht, snelheid en technieken te verbeteren. Trappen en stoten, zowel lage als hoge technieken, met verschillende variaties.

Breektest:
Je gebruikt zowel hand- als voet-technieken om planken of stenen te breken. Hierbij gaat het erom of je bepaalde technieken goed beheerst, met de juiste kracht en niet te vergeten de juiste concentratie.

Sparren:
Bij sparren staan twee Taekwondo-ka’s tegenover elkaar die proberen met voet en vuisttechnieken, punten te scoren boven de gordel

Contactgegevens:

Sportschool Kenny Evers

De Vliegerlaan 2-4
2273 BV Voorburg

070 – 406 66 55
Info@sportschool-kennyevers.nl

KVK: 84057238

Openingstijden: